perjantai 17. toukokuuta 2013

Summer ja lääkiksen pääsykokeet

Tänään saatiinkiin viimeinen pakollinen kurssi suoritettua ja fiilis on aivan mahtava! Ensi viikolla on vielä muutama koulupäivä liittyen yhteen valinnaiseen kurssiin ja sitten saakin alkaa lomailemaan.

Huomenna meille tulee kavereita kylään, joten kiva ilta tiedossa.

Väinö ottaa rennosti
Ensi viikolla on sitten ne kamalat pääsykokeet, joita taas monet kauhunsekaisin tuntein odottavat. Itselläni viime vuonna oli tähän aikaan olla aika ristiriitaiset fiilikset kaikesta. Toisaalta tuntui, että osasi ja toisaalta tuntui, ettei tiedä mistään mitään :D Itse pidin viimeiset pari päivää lukulomaa, selailin lähinnä isoja aihekokonaisuuksia ja varmistelin vielä, että osasin paljon erilaisia laskutyyppejä. Paniikkiin ei kannata joutua, siitä ei ole mitään hyötyä.Adrenaliini on silti hyvästä, siitä saa hyvän draivin päälle.

Tehkää kaikki parhaanne kokeessa ja toivottavasti syksyllä näkisin teitä blogini lukijoita tutorin roolissani :)

Kesäfiiliksiä muutama vuosi sitten :)

Toivotan teille kaikille paljon onnea ja hyvää kesää!

4 kommenttia:

  1. Hui jänskättää jo vähän millanen koe sieltä tulee! Millä fiiliksillä aloit ratkomaan koetta viime vuonna? Heitä vielä jokin rautainen vinkki :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aluksi kun saa nimet kirjoitettua kaikkiin papereihin, niin kannattaa selata kysymykset vielä läpi, jos ei niin tehnyt nimiä kirjoittaessa. Sitten alkaa tekemään helpoimmista, ja jos tehtävä ei avaudu, vaihdoin kysymystä n. 5 min päästä ja palasin siihen myöhemmin. monivalintatehtävään palasin viimeisten joukossa, jotta se ei työläänä tehtävänä veisi kaikkea aikaa. Sitten vain hermot kurissa ja pohtii tehtäviä, varsinkin laskuja monelta näkökulmalta :)

      Poista
  2. Saitko vastattua kaikkiin tehtäviin viime vuonna? katsoin tuota viime vuoden koetta ja se oli hurjan pitkä!! Tuntuko susta koetta tehdessä, että hyvin tässä menee? Oon harjotellu vanhojen kokeiden kanssa ja musta tuntuu etten osaa mitään, vaikka oonkin saanu tehtäviä oikein :-) Kivat kuvat sun kissasta ja susta :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En muista ihan tarkkaa moneenko en ehtiny vastata. Muistan, että otsonitehtävän jätin kokonaan tyhjäksi ja muutama laskukin jäi siihen vaiheeseen, että sain vain vähän pohdittua. Joten n. 3-4 tehtävää jäi mulla tyhjäksi.

      En kokeen aikana ajatellu, miten mulla menee, koska en halunnu nostaa paniikkia itselleni :D keskityin vain laskemiseen. kannattaa harjoitella vanhoilla tehtävillä, niin että ne osaa melkein ulkoa. Tehtävät noudattavat yleensä tosi paljon samantyylisiä ratkaisuja :)

      Poista