tiistai 5. maaliskuuta 2013

Eläinlääkiksen fiiliksiä

Kirjoittelinkin tuossa aikaisemmin jo elukalla opiskelusta, mutta multa pyydettiin vähän tsemppipostausta, joten ajattelin nyt taas raapustella vähän koulukuulumisia :)


Ajattelin tehdä vielä kevään lopuksi kaikista kursseista pienet infopläjäykset, jotta eläinlääketieteestä kiinnostuneet saavat oikeanlaista kuvaa, mitä meillä täällä koulussa oikein opiskellaan. Joten keskityn nyt enemmän pääsykoemietteisiin.

Mullahan oli tosi huonot pohjat lähteä opiskelemaan elukalle, en ollut kirjoittanut fysiikkaa, kemiaa tai biologiaa, lukioaika meni siis vähän niin tai näin. Opiskelinkin kaiken sitten itsenäisesti ja lukurutiinia olen oppinut vasta kun luin pääsykokeisiin. Ja kyllä olen nyt huomannut, että täällä yliopistossa sitä lukurutiinia tarvitaan ja minulla on vielä paljon opittavaa juuri siinä tehokkaassa oppimisessa. Kaikki tentit olen tähän mennessä päässyt läpi, mutta en aina niin hyvin, kuin haluaisin.


En osaa sanoa mitään tärppejä teille hakijoille, mutta omasta mielestäni laskurutiini täytyy olla todella hyvin hallussa. Itse pidän laskemisesta, joten panostin niihin pääsykokeissa. Ja karu faktahan vain on se, että 2/3 osaa pääsykokeista on laskentatehtäviä. Nyt täällä elukalla onkin huomannut, että se lukemisen rutiini puuttuu, kun en sitäkään hirveän hyvin hommannut pääsykokeisiin, koska keskityin laskemiseen :D Tästäpä nyt kärsin ja koitan kehittää itseäni tehokkaaksi lukijaksi. Aikaa meinaan asioiden opiskeluun meidän tiedekunnassa ei ole liikaa, riittävästi kyllä, jos vain jaksaa lukea. Itse tykkään vain käyttää vapaa-aikaani kaikkeen muuhunkin kuin vain ja ainoastaan kouluasioihin.

Muistakaa harjoitella mahdollisimman paljon erilaisia tehtäviä ja hioa vastaustekniikka sellaiseksi, ettei peruslaskuihin mene liian kauan aikaa. Pääsykokeessa älkää jääkö jumiin yhteen tehtävään, vain tuijottakaa kelloa ja vaihtakaa tehtävää jos ette pääse eteenpäin. Älkää jännittäkö liikaa, vaan teette asiat huolellisesti ja rauhallisesti. Täydellinen ei tarvitse olla päästäkseen sisälle, minäkään en ollut. Omasta mielestäni olin vielä aika huono :D Ihan normaaliälyiset ihmiset pääsevät kyllä kouluun!

Onnea kaikille hakijoille, imekää tietoa vielä itseenne nämä viimeiset kuukaudet, jotta nähtäisiin elukalla syksyllä. Minut valittiin tutoriksi, joten olen opastamassa teitä varsoja sitten koulun alkaessa :) Kaikilla on mahdollisuus päästä sisään, joten luovuttaa ei saa!



Tsemppiä!

8 kommenttia:

  1. Tsemppiä opintoihisi! Ja kiitti kivasta tekstistä :-) Nyt vaan pitäs jaksaa loppurutistus pääsykoelukemisiin, sit saa nauttii kesästä!

    VastaaPoista
  2. Moikka! Viitsitkö kertoa Tampereen aikuislukiosta sen fyssanopettajan nimen niin käyn vetäseen sitä hiasta :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En viitsi nimeä tänne julkiseen blogiin kirjoittaa, mutta löydät hänen nimensä kyllä esim. Tampereen aikuislukion sivuilta. Viime vuonna hän oli ainakin ainoa fyssan opettaja, nykyään en tiedä :)

      Poista
    2. Ahaa, no meillä on nykyään ainakin 4 eri opettajaa jotka tätä ainetta vetää, mutta no can do! :) Olisin vaan kursseille suunnannut./oon muuten sama henkilö kahden profiilin takaa, oonkin sulla lukijana tuolla. Toinen profiili on tuo kuntoblogi ja toinen tuo eläinpainotteinen - että älä ihmettele ;p

      Poista
    3. Ajattelinkin, että nimi vaikutti tutulta :)

      Ohhoh, onpa siellä opettajat lisääntynyt siitä, kun opiskelin itse siellä 2011 syksyn ja 2012 kevään, niin oli tosiaan tämä kyseinen mies vain opettajana :D

      Mutta eipä kai sillä opettjalla ole väliä, kaikkihan he varmastikin ovat hyviä :)

      Poista
  3. Tuntuks susta koskaan, ettei koko hommasta tuu mitään? Mitä teit silloin kun tuntuu ettei vaan jaksa?
    Alkaa väsymys painaa ja tuntuu ettei pysty järkeilemään enää yhtä ainutta laskua eikä opettelemaan enää ainuttakaan kemiallista funktionaalista ryhmää, puhumattakaan niiden reaktioista. Teitkö muuten vain laskuja vai pänttäsitkö lisäksi edes vähän bilsaa tai kemmaa? Kiitos jo etukäteen jos viitsit jakaa kokemuksiasi vastaavasta tilanteesta

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Musta tuntui usein, ettei hommasta tule yhtään mitään :D yleensä silloin pidin taukoa, keskityin ihan johonkin muuhun tai vaihdoin toiseen opiskeltavaan aineeseen.Jos väsyttää ja tuntuu ettei opi mitään, pitää vaan rohkeasti tauon. Tässä pääsykokeessa on onneksi hyvä, kun voi vaihtaa opiskeltavaa aihetta. Siis tietenkin opiskelin muutakin, laskut fysiikasta ja kemiasta olivat eniten hallussa, kemian perusteoria täytyy olla hallussa, bilsasta osasin kaikista huonoiten, mutta onneksi olin opetellut niitä asioita, joita kysyttiin :)

      Poista